top of page
20230201_135425_hor.jpg

WIE IS
TROETE

Ik ben Dominique, het gezicht en het hart achter Troete.

 

Ik ben net op tram 6 gestapt en best wel trots dat ik jullie op een lokale, ambachtelijke manier kan laten meegenieten van mijn gezonde tussendoortjes.

 

Waarom ik doe wat ik nu doe?

 

Het begon allemaal enkele jaren geleden toen bij mijn beide dochters voedselintoleranties werden vastgesteld. Onder het motto ‘samen sterk’ en – in eerste instantie – uit solidariteit besloot ik om mijn eigen voedingspatroon ook mee aan te pakken en gingen we met de vrouwen ‘de gezonde toer’ op. En zo hoefde ik ook niet dubbel te gaan koken 😊

 

Groot was de verrassing toen ik na enige tijd vaststelde dat mijn migraine, waar ik al meer dan 30 jaar mee kampte, met de noorderzon vertrokken was. Yesssssss, eindelijk, na jarenlang van alles te hebben uitgeprobeerd was de oplossing dus zo simpel…

 

Tijdens onze zoektocht naar voedzame en lekkere tussendoortjes die bovendien zuivelvrij én glutenvrij én suikervrij waren, kwamen we al vrij vlug tot de vaststelling dat je die niet gewoon in de winkel kunt kopen.

 

En zo werd Troete geboren, een verwijzing naar mijn troetelnaampje als kind. Niemand noemde me toen bij mijn naam, maar zei Troete – het kakkernest, want ik was een nakomertje 😉

 

Na talrijke baksessies met uitproberen en aanpassingen doorvoeren is nu het moment aangebroken dat ik jullie kan laten meegenieten van ons lekker project.

Mijn
verhaal

Gezin en familie zijn voor mij heel belangrijk en deze waarde kan je dus ook terugvinden in mijn aanbod, zowel achter als voor de schermen.

 

Ik krijg bij het bakken namelijk assistentie van mijn rechterhand Tessa, mijn jongste dochter met Down syndroom, en net zoals ik gek op lekker en gezond koken, bakken en eten. Mijn oudste dochter Vicky helpt als holistisch voedingsdeskundige mee bij de receptontwikkeling.

 

Daarnaast gaf ik aan elk koekje en elke granola de naam van de mensen in mijn leven die voor mij heel belangrijk zijn.

 

Victoria verwijst naar mijn oudste dochter Vicky, Theresia naar mijn jongste dochter Tessa en Marie-Christine, mijn allerbeste vriendin.

 

Het Solange koekje is naar mijzelf vernoemd, Solange is nl. mijn tweede naam en ook dit heeft zijn verhaal… Na tientallen jaren mezelf weg te cijferen en altijd ten dienste te hebben gestaan van anderen heb ik na 34 jaar huwelijk de kracht gevonden om eindelijk voor mezelf te kiezen, om zo te kunnen zijn wie ik echt ben.

Het ontstaan van Troete is daar na verloop van tijd het logisch gevolg van geworden. Na geruime tijd bewuster in het leven te staan, realiseerde ik mij dat een mens moet kunnen doen waar hij gelukkig van wordt.

Met dank aan mijn mentor Kim De Graeve om met haar hulp de puzzelstukjes in elkaar te laten passen en voor de spreekwoordelijke shot onder mijn kont om daadwerkelijk tot actie over te gaan.

Solange is dus niet alleen naar mezelf vernoemd maar is bij deze ook het koekje van de daadkracht. 😊

Voor de granola’s kregen mijn mama Martha en mijn grootmoeder Amélie de eer.

 

Zo is Troete niet alleen een soort familiebedrijf van onvoorwaardelijke verbinding geworden, maar ook een heel persoonlijk project waarin ik mijn liefde voor gezonde, lekkere voeding heel graag aan jullie doorgeef.

bottom of page